2018

Napovedujemo nov cikel Potohodcev

Big image alt

V pričakovanju daljših dnevov, vonju cvetoče narave in pojočih ptičkov napovedujemo dva dogodka iz cikla Potohodcev, serije pogovornih srečanj, kjer pod žaromete vabimo raznovrstne zanimive osebnosti, ki ubirajo samosvoje življenjske poti ter tako opogumljajo in navdihujejo naš vsakdanjik.

sredo, 14. marca 2018 vas tako ob 19. uri vabimo na pogovorno srečanje s Simono Semenič, letošnjo kontroverzno nagrajenko Prešernovega sklada za dramsko in celostno gledališko delo, ki spada med najbolj plodne in uspešne slovenske dramatike. Pogovor bo vodila Vesna Humar, novinarka Primorskih novic, ki bo s Simono 'prehodila' pot njenega ustvarjanja od rosnih začetkov v domači Ajdovščini, študijskih let in prvih uprizoritev, družbenega angažmaja in provokativnih performansov, pa vse do njenega intimnega in eksistencialnega stališča do kulture in kulturne politike v naši državi. Beseda bo tekla tudi o Semeničevi zadnji knjigi Tri dramePogovorni večer, ki ga organiziramo v sodelovanju z Založbo Beletrina, bo z dvema glasbenima intervencijama počastila tudi Sabina Vostner, pesnica in kantavtorica ruskih korenin, ki zadnjih nekaj let živi in ustvarja v Solkanu. Na večer dogodka bo v avli tudi stojnica Založbe Beletrina, kjer bo na prodaj knjiga Simone Semenič z naslovom Tri drame.

Aprilsko pogovorno srečanje, ki ga bomo izpeljali v soboto, 21. aprila 2018, ob 19. uri  pa pod žaromete prinaša zapostavljeno, a pereče področje avtizma o katerem je sicer vse več, a še vedno premalo govora v naši družbi in stroki. Mesec april ni naključno izbran, saj je april prav mesec avtizma, ki ga bomo v naši hiši počastili s predstavo Fantom iz opere v klavirski izvedbi. Predstava, v kateri nastopajo štirje pianisti, mladostniki z avtizmom in gledališki igralec, študent glasbe, je edinstveni glasbeno-gledališki večkrat nagrajeni projekt. Poleg predstave v izvedbi članov Skupine Čudoviti um, ki deluje v okviru Kulturnega društva DO RE MI (iz Bleda) in istoimenskega programa, v katerega so vključeni otroci z avtizmom in s posebnimi nadarjenostmi bomo besedo dali tudi strokovnjakom, ki se z ljubeznijo in strastjo posvečajo delu z otroki in mladostniki z avtističnim sindromom.

Več kmalu...

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy