2020

Priznanje za dolgoletno uspešno sodelovanje z GMS

Big image alt
foto: Eva Križaj

Kulturnemu domu Nova Gorica priznanje za dolgoletno uspešno sodelovanje in povezovanje pri organizaciji in izvedbi programov GMS.


Ob letošnji 50-letnici Zveze Glasbene mladine Slovenije je na sinočnji slovesni akademiji na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana predsednik republike Slovenije Borut Pahor predsednici zveze GMS, gospe Pavli Jarc, vročil državno odlikovanje red za zasluge za izjemen prispevek k razvoju in širjenju glasbene kulture in ustvarjalnosti med mladimi. Slovesna akademije je bila tudi pravšnja priložnost za podelitev priznanj za dolgoletno uspešno sodelovanje in povezovanje pri organizaciji in izvedbi programov GMS. Priznanje je za svoje dolgoletno uspešno delo prejela tudi naša ustanova, ki v sodelovanju z goriškimi pedagogi udejanja to plemenito poslanstvo že vse od svoje ustanovitve, dolgih 40 let.Zveza Glasbene mladine Slovenije je s sinočnjo slovesno akademijo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana proslavila 50-letnico svojega delovanja. Predsednik republike Borut Pahor ji je ob tej priložnosti vročil državno odlikovanje red za zasluge za izjemen prispevek k razvoju in širjenju glasbene kulture in ustvarjalnosti med mladimi. Predsednica GMS Pavla Jarc je ob 50-letnem kontinuiranem delovanju povzela, da je bil eden glavnih namenov zveze dosežen: "Mladim glasbenikom smo omogočili stopiti na koncertni oder, da so širšemu občinstvu pokazali svoje znanje in talent, ter jim odprli vrata v širni glasbeni svet, kjer zdaj uspešno nastopajo in gradijo svojo umetniško pot."

priznanje2020 GMSZveza GMS svoje poslanstvo udejanja v sodelovanju z lokalnimi kulturnimi organizacijami, s katerimi je v vseh teh letih pripravila več kot 460 koncertov znotraj simfoničnih matinej ter več kot 740 koncertov z več kot 500 izbranimi mladimi glasbeniki znotraj cikla GM oder, kjer je v tem obdobju zazvenelo tudi več kot 80 krstnih izvedb skladb slovenskih skladateljev.

Na sinočnji akademiji, kjer so s skladbami slovenskih skladateljev nastopili glasbeniki, ki so bili in so tako ali drugače povezani z glasbeno mladino, je zveza podelila tudi posamična priznanja za dolgoletno uspešno sodelovanje in povezovanje pri organizaciji in izvedbi programov GMS najuspešnejšim kulturnim organizacijam, med katere sodi tudi Kulturni dom Nova Gorica. Priznanje je prevzela Martina Mavrič, koordinatorica programov GM v Kulturnem domu Nova Gorica.

Na tem mestu bi se zato želeli javno zahvaliti vsem goriškim glasbenim pedagogom in ravnateljem vrtcev ter osnovnih in srednjih šol, s katerimi že dolga leta skrbimo za vzgojo in posredovanje tehtnih glasbenih vsebin otrokom in mladini. Ob tem ni zanemarljiva niti podpora občin goriške regije. To plemenito poslanstvo je v današnjem času še toliko bolj pomembno, saj se nekateri mladi prav preko programov Glasbene mladine prvič v življenju srečajo s svetom resne glasbe in drugih kakovostnih glasbenih vsebin.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy