2020

Predstavitev nove sezone 2020/21

Big image alt

Pravkar smo zaključili novinarsko konferenco, na kateri smo predstavili vse pomembnejše programe in novosti prihajajoče 40. sezone Kulturnega doma Nova Gorica. S tem je tako tudi uradno otvorjena nova sezona, polna bogatih in zanimivih kulturno-umetniških dogodkov. Kljub našemu "nekoliko prikrajšanemu praznovanju" 40-letnice obstoja naše ustanove, pa je le-ta posebna, saj obeležujemo tudi jubiljeno 40. koncertno sezono Glasbenega abonmaja.

KDNG 25.8. GA

S predanostjo in posebno pozornostjo do spoštovanja ukrepov in priporočil NIJZ-ja vstopamo v to sezono, ki bo v znamenju dobre glasbe, raznovrstnih filmskih projekcij, pogovorov, zanimivih razstav in obrazstavnih dejavnosti v Mestni galeriji Nova Gorica ter drugih festivalskih programov. Obiskovalce zato obveščamo, da bodo vsa naša prizorišča prilagojena standardom in varnostnim ukrepom, ki jih narekuje trenutna epidemiološka slika. Zaradi ohranjanja vašega in našega zdravja bomo tako vse dogodke izpeljali v luči preprečevanja možnosti širjenja okužbe z virusom Covid-19. Že v naprej se vam zatorej zahvaljujemo za razumevanje vseh ukrepov, ki bodo krojili naše družbeno-kulturno druženje!

Naj izmed množice dogodkov izpostavimo le nekatere, ki se začenjajo jeseni. Poznavalcem klasične glasbe je brez dvoma dobro poznan naš Glasbeni abonma in cikel Grajske harmonije. Srednjeveško in renesančno glasbo boste lahko spoznavali v okviru festivala Flores Musicae, ljubitelji drugih glasbenih zvrsti pa boste gotovo našli kaj po vašem okusu v izvenabonmajski ponudbi in festivalu Oktober jazz

KDNG 25.8. OJ

Za ljubitelje sedme umetnosti bodo filmi oživeli znotraj Filmskega gledališčaFilmskih portretov glasbenih zvezd in drugih zaokroženih ciklov. Nepozabno filmsko izkušnjo bodo v ponudbi Filmskega vrtiljaka lahko doživeli tudi otroci in mladi, pa čeprav je vse skupaj pogojeno z nekoliko nedorečeno in izredno filmsko distribucijo.

KDNG 25.8. FG

Pred nami je tudi nova razstavna sezona v Mestni galeriji Nova Gorica, kjer si bomo s premišljenim razstavnim in obrazstavnim programom ter Mednarodnim festivalom sodobnih umetniških praks Pixxelpoint prizadevali pritegniti čim širši krog ljubiteljev vizualne umetnosti. 

Skratka bogata sezona je pred nami, vabljeni v našo družbo, zagotovo boste v bogati beri dogodkov našli tudi kakšnega prav vam pisanega na kožo. 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy