2017

Prihajajoči teden v znamenju ruskega filma

Big image alt

Od 6. do 11. marca bo v Novi Gorici potekal Teden ruskega filma, ki ga v Kulturnem domu Nova Gorica pripravljamo skupaj z Ruskim centrom znanosti in kulture v Ljubljani, Društvom Slovenija Rusija ter v sodelovanju s SNG Nova Gorica.

Prvi večer, 6. marca, bo posvečen Valentini Tereškovi, prvi ženski astronavtki, ki prav na ta dan praznuje svoj 80. jubilej. Ob tej priliki bo v avli Kulturnega doma Nova Gorica na ogled postavljena razstava fotografij poimenovana »Prva«. Otvoritvi razstave bo sledilo multimedijsko predavanje o poletu prve ženske kozmonavtke v vesolje, ki ga bo pripravil Vojko Kogej, predsednik »Kluba Vladimir Komarov« in vodja projekta potovanja v Zvezdno mesto. Večer bomo zaključili z ogledom filma Gagarin, prvi v vesolju.

V nadaljevanju Tedna ruskega filma se bodo zvrstile še tri filmske projekcije: komedija Vse je simpl, ki bo na sporedu v sredo, 8. marca, Draga Jelena Sergejevna, ki si jo boste lahko ogledali v Mali dvorani SNG Nova Gorica v četrtek, 9. marca, ter športno obarvan film Legenda št. 17 v soboto, 11. marca.

Otvoritveni večer in ostale filmske projekcije začenjajo ob 19. uri. Filmi so podnaslovljeni v slovenskem jeziku in so brezplačno na ogled.

Prisrčno vabljeni!

RuskiCenterLogo Drustvo slovenija rusija mossfilm si.rbth.com 1

Mateja Poljšak Furlan

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy