2017

SAXGO18

Big image alt
foto: Pavla Jarc (direktorica Kulturnega doma Nova Gorica), Boštjan Simon (umetniški vodja) in Matjaž Drevenšek (dolgoletni umetniški vodja Mednarodnega srečanja saksofonistov)

V prihajajočem letu 2018 je pred nami 9. mednarodno tekmovanje saksofonistov in festival 22. mednarodnega srečanja saksofonistov v Sloveniji. Za nami je že dolga prehojena pot tega mednarodnega dogodka, ki v naše mesto pripelje vrhunske saksofoniste, pred nami pa novi izzivi med katere sodi tudi novo, krajše poimenovanje dogodka, ki odmeva tudi drugod po Sloveniji. Odločili smo se, da bomo Mednarodno srečanje saksofonistov v Sloveniji poimenovali z akronimom oz. krajšim imenom, ki ga uvajamo že nekaj zadnjih let in sicer SAXGO18.

Poleg festivala, dogovori z izvajalci so že v polnem teku, bo 2018 v ospredju 9. mednarodno tekmovanje saksofonistov v Sloveniji, ki bo potekalo med 1. in 7. julijem 2018. Glede na odlično energijo v organizacijeskem odboru, katerega nepogrešljiv element je umetniško vodstvo, ki ga sestavljata dolgoletni umetniški vodja Matjaž Drevenšek in Novogoričan Boštjan Simon, ki se mu je v lanski ediciji pridružil, lahko napovemo bogato dogajanje v objemu saksofona, ki ga ne bo šlo zamuditi. Podrobnosti sledijo, spremljajte nas!

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy