2017

Novembrska ponudba v Kulturnem domu Nova Gorica

Big image alt

Po bogati festivalski jeseni Kulturnega doma Nova Gorica, ki je v ospredje postavila zborovsko petje, renesančno glasbo in jazz, se po prazničnem predahu vračamo z novimi ponudbami, ki jih ne gre zamuditi. Na glasbenem področju boste lahko izbirali med koncertom Draga Misleja - Mefa, letošnjega prejemnika Ježkove nagrade, ki jo podeljuje RTV Slovenija, nastopom Mateta Bekavca in Kvarteta Akademije Kronberg, Simfoničnega orkestra Akademije za Glasbo Univerze v Ljubljani in mini akustične turneje "Dolga pot domov" slovenske rock skupine Siddharta, za katero je na voljo le še slabih dvajset vstopnic.

V Mestni galeriji Nova Gorica lahko do 17. novembra 2017 ujamete drugi del pregledne razstave "Na začetku je bila črta", ki je posvečena 70-letnici mesta Nova Gorica. Gre za projekt velikih skupnih razstav v sodelovanju z Goriškim muzejem, kot avtorji pa jo podpisujejo Katarina Brešan, Klavdija Figelj, Pavla Jarc, Brane Kovič in David Kožuh. V torek, 7. novembra, se lahko udeležite javnega vodstva po razstavi s Klavdijo Figelj, kuratorico drugega dela razstave, ki obsega čas od 1990 do danes. 

Na področju filmske umetnosti pa nadaljujemo s projekcijami Filmskega gledališča in Filmskega vrtiljaka, ki bo že jutri ponudil film Jaz baraba 3, prihodnji teden kratki animirani film Lisička in druge zgodbe, 24. novembra pa še norveški film Zverinice iz gozda Hokipoki. Filmsko gledališče v novembru ponuja angleški film Lady Macbeth, ki je nastal po predlogi krajšega proznega teksta ruskega pisatelja Nikolaja Leskova z naslovom Lady Macbeth Mcenskega okraja. Na platno prihaja tudi film Tiha strast, zgodba ameriške pesnice Emily Dickinson, po mnenju mnogih filmskih kritikov prava mojstrovina britanskega filmskega režiserja Terenca Daviesa. Konec meseca pa vabimo na koprodukcijo Jackie, pod katero se podpisuje čilenski režiser Pablo Larraín, ki z odlično Natalie Portman v glavni vlogi svetovne ikone Jacqueline Kennedy, prikaže lik ženske, ki jo označuje veliko dostojanstvo, a tudi neizmerna preračunljivost.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy