2017

Nova sezona v Mestni galeriji Nova Gorica

Big image alt
foto: Matej Vidmar

Čeprav je v poletnem času novogoriška Mestna galerija zaprla svoja vrata, naša ekipa ne počiva in že pripravlja program za naslednjo sezono. V Mestni galeriji Nova Gorica se boste tako lahko v prihajajoči, jubilejni 20. sezoni seznanili z najnovejšo produkcijo izbranih slovenskih umetnikov ter spoznavali aktualne teme na področju vizualne umetnosti. Čeprav vsaka razstava po sebi predstavlja na kakovosti temelječ vpogled v slovensko umetniško produkcijo, naj na tem mestu izpostavimo razstavo 70 let ustvarjalnosti v Novi Gorici, ki bo ponovno v skupnem razstavnem projektu povezala dve ustanovi na Goriškem (Kulturni dom Nova Gorica in Goriški muzej), ter kuratorsko razstavo, ki jo bo tokrat pripravila umetnostna zgodovinarka in profesorica na ljubljanski Likovni akademiji, Nadja Zgonik. Decembrsko dogajanje bo kot vsako leto doslej zaznamoval mednarodni festival Pixxelpoint, ki ga bo tokrat podpisal Božidar Zrinski, razstavno sezono pa bomo zaključili z razstavo, posvečeno 20. obletnici delovanja naše galerije. Ob tej priložnosti bomo predstavili izbor del iz naše likovne zbirke.

S svojo umetniško zbirko ter s programom, ki ga skušamo naravnati čim bolj sodobno in multimedijsko, tako pomembno sooblikujemo dogajanje v slovenskem prostoru.

06 IMG 6577 FOTO Matej Vidmar

Z bogatim razstavnim in pedagoškim programom, likovno šolo, predavanji ter različnimi spremljevalnimi dogodki, ki povezujejo različne generacije in izobraževalne institucije, si prizadevamo, da je naša galerija prostor iskanja, odkrivanja in sprejemanja različnih pristopov v sodobni vizualni umetnosti. Zato prav lepo vabljeni v ta očarljivi likovni svet, ki vsebuje veliko znanega a hkrati pušča čar neodkritega.

Mateja Poljšak Furlan

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy