2017

Glasbeni aperitiv z mladimi goriškimi saksofonisti

Big image alt
foto: Matej Vidmar

Mednarodno srečanje, ki bo letos v znamenju poletne šole in festivala, se bo odvijalo med 3. in 8. julijem 2017 z večernimi koncerti na ploščadi za občinsko stavbo v Novi Gorici, na Bevkovem trgu in v Frančiškanskem samostanu Kostanjevica. Poleg uveljavljenih glasbenih skupin, orkestrov in komornih zasedb bodo v sklopu festivala nastopili tudi udeleženci delavnice s priznanim slovenskim skladateljem in multiinštrumentalistom Milkom Lazarjem. Poseben gost večera bo izjemen ameriški saksofonist, mentor za jazz saksofon na poletni šoli, Chris Speed. Prihajajoče mednarodno srečanje pa bomo napovedali  že prihodnji teden z aperitivi mladih goriških saksofonistov, ki bodo nastopili na treh lokacijah v mestu.

V torek, 20. junija, ob 19. uri, na Bevkovem trgu  in v petek, 23. junija, ob 17. uri, v borovem gozdičku, bodo nastopili: Žiga Černe Bralić, Lovro Ličen, Žiga Černe Bralić, Lovro Ličen, Jure Pahor, Petar Đorđević, Rok Klančič, Lucija Bizjak, Peter Maffi, Matej Madon, Teja Humar in Luka Brun. V primeru dežja bodo glasbeni aperitivi izpeljani pod arkadami občinske stavbe v Novi Gorici. 

Čisto poseben glasbeni aperitiv pa se nam obeta v petek, 23. junija, ob 21. uri, na terasi kavarne Caffe Bordo ob znamenitem trgu Evrope, kjer bo nastopil zanimiv mlad in perspektiven trio v zasedbi: Rok Klančič - tenor saksofon, Blaž Pahor - klaviatura in Filip Mozetič - bobni. 

Z mladimi goriškimi saksofonisti tako letos napovedujemo 21. Mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici, ki ga organizatorji, iskreno povedano, že nestrpno pričakujemo. Podrobnejši festivalski program najdete na naši spletni strani, kjer si lahko preberete tudi predstavitev letošnjih mentorjev poletne šole saksofona, Matjaža Drevenška in Jana Gričarja za klasični saksofon ter Boštjana Simona in Chrisa Speeda za jazz saksofon. Letošnja popestritev poletne šole bo tudi dvodnevna kreativna delavnica z Milkom Lazarjem.

V mestu se nam torej obeta zelo pester in glasbeno bogat začetek julija, ki ga ne gre izpustiti, saj je vstop na večerne koncerte in glasbene aperitive prost. Vabljeni!

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy