2017

Festivalska jesen se nadaljuje

Big image alt

Za nami je uspešno izpeljan štiridnevni Mednarodni festival zborovskega petja Tenso 2017 "Zbogom orožje, pozdravljena pesem". Ljubitelji zborovskega petja so prišli na svoj račun z nastopi mednarodnih profesionalnih zborov. V četrtek, 21. septembra je na Sveti Gori nastopil Zbor slovenske filharmonije pod vodstvom dirigentke Martine Batič, v petek so v Baziliki Kraljice svetogorske zadoneli glasovi pevcev in pevk Latvijskega radijskega zbora pod vodstvom dirigenta Sigvardsa Kļave, ki so s svojim vrhunskim nastopom ganili vse obiskovalce in dokazali, da si mesto med svetovno najbolj priznanimi zbori še kako zaslužijo. V soboto smo se z Zborovsko transverzalo na Poti miru, na kateri je med 11. in 19. uro nastopilo petindvajset amaterskih zborov, in poslanico miru ambasadorke projekta Bernarde Fink poklonili vojakom in žrtvam soške fronte, zvečer pa je v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica nastopil Zbor hrvaške radiotelevizije pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija. Festival smo zaključili včeraj, v nedeljo, 24. septembra z nastopom Evropskega komornega zbora Tenso in latvijskega dirigenta Sigvardsa Kļava v cerkvi Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici nad Novo Gorico. Skratka, veseli in ponosni smo, da smo lahko bili del tako bogatega festivala, ki smo ga izpeljali v sodelovanju s partnerji in podporniki, zato se na tem mestu iskreno zahvaljujemo vsem za pomoč in podporo!

Festivalsko jesen pa že čez slaba sva tedna nadaljujemo s Festivalom renesančne glasbe Flores Musicae, nekdanjim festivalom Dnevi stare glasbe, ki bo med 5. in 8. oktobrom potekal na raznih lokacijah med Novo Gorico in Goriškimi brdi. Program bo še naprej umetniško snoval vrhunski goriški kitarist in lutnjist Bor Zuljan, ki je v Ženevi končal magistrski študij kitare in lutnje, srednjeveške glasbe ter glasbene pedagogike. Festival bo poleg petih koncertov ponujal tudi Mojstrski tečaj s priznanimi docenti, kot so Rolf LislevandDušan BogdanovićJean-Yves Haymoz in Bor Zuljan. Vabimo vas, da se nam pridružite v renesančnem glasbenem popotovanju, vstop na koncerte bo prost.

Konec oktobra pa bodo na vrsto prišli ljubitelji jazza s festivalom Oktober jazz, ki v naše kraje prinaša šest bogatih koncertov. Spremljajte nas tudi na družbenem omrežju Facebook, kjer bomo objavljali tekoče novosti o napovedanih festivalih.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy