2017

Dan v duhu čezmejnosti tudi v KiT-u

Big image alt
foto: Matej Vidmar


Poleg simpozija "Vizije čezmejnega prostora in izziv kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025", ki v naši mali dvorani poteka vse do 15. ure in na katerem so predstavljena izhodišča kandidature za omenjeni evropski projekt, se na Trgu Evrope odvija tudi dogodek Naša Evropa: Bela knjiga o prihodnosti Evrope - kakšne bodo posledice scenarijev na čezmejno sodelovanje?

28.11. 2

Na dopoldanskem delu je potekal pogovor na najvišji institucionalni ravni o Beli knjigi o prihodnosti Evrope in petih spremljajočih dokumentih za razmislek, v katerih je izpostavljena temeljna vloga čezmejnega sodelovanja pri odpravljanju napetosti in ustvarjanju novih gospodarskih priložnosti. V popoldanskem delu ob 14. uri, bodo na Trgu Evrope predstavili projekte EZTS GO: Vzpostavitev mreže čezmejnih zdravstvenih storitev ter Čezmejni park Soča-Isonzo.

28.11. 5

Po osrednjem nagovoru na omenjenem dogodku se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ustavil tudi v naši Kulturno informacijski točki - KiT v stavbi novogoriške železniške postaje, kjer smo mu predstavili naše delovanje, prodajno-promocijske artikle našega prostora in vizijo, s katero načrtujemo tudi v bodoče prispevati k promociji skupnega čezmejnega prostora in čezmejnih dogodkov. Vse bolj nam je namreč jasno, da laho le povezani tvorimo bogat in raznolik mozaik našega čezmejnega prostora, ki nas dela tako posebne. Tega se sicer zaveda vedno več ljudi, še najbolj pa to vidijo in cenijo turisti, ko lahko stojijo z eno nogo v Sloveniji, z drugo pa v Italiji.

28.11. 3

Na fotografiji (z desne): Rodolfo Ziberna, župan Občine Gorica, Paolo Trichilo, veleposlanik Republike Italije v Republiki Sloveniji, Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica, Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, Nicola Montemorra in Kristina Markova, predstavnika KiT, Igor Komel, direktor Kulturnega doma Gorica in Pavla Jarc, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica. 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy