2017

37 let Kulturnega doma Nova Gorica

Big image alt
foto: Matej Vidmar

8. februarja, na praznik slovenske kulture bo Kulturni dom Nova Gorica praznoval 37 let svojega obstoja. V vsem tem času je naša ustanova gostila veliko izjemnih in pomembnih koncertov ter drugih dogodkov, ki so ponesli glas o Novi Gorici kot pomembnem žarišču glasbene kulture tako v slovenski kot tudi širši mednarodni prostor. Na tej poti se je koncertno dogajanje, ki ga oblikuje in ponuja zavod, dodobra umestilo v zahteven glasbeni svet in vedno znova privablja velika glasbena imena od blizu in daleč. Zavidljivi so podatki, kdo vse se je v vseh teh letih predstavil v naši koncertni hiši. Nastopili so vrhunski slovenski in tuji solisti ter komorni ansambli, cela vrsta državnih filharmonij in simfoničnih orkestrov. Koncertni programi so občinstvu ponudili v glavnem vsa glasbena dela, ki sestavljajo tako imenovani železni repertoar največjih mojstrov klasične glasbe, posebna pozornost pa je vseskozi namenjena tudi slovenski glasbeni ustvarjalnosti.

Ob glasbi mesto in širšo okolico bogatimo tudi z raznolikimi likovnimi in filmskimi dogodki. Ljubitelji vizualne umetnosti svojo muzo najdejo v Mestni galeriji Nova Gorica, ki je v 20 letih delovanja prerasla v eno izmed osrednjih likovnih razstavišč za sodobno vizualno umetnost na Primorskem ter postala prepoznavna in referenčna tudi v širšem slovenskem prostoru. Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica pa je tudi prizorišče umetniškega filma s pestrim izborom najaktualnejših umetniških filmov različnih žanrov evropske, neodvisne in svetovne produkcije, ki so bili nagrajeni na pomembnih filmskih festivalih.

37-letnico Kulturnega dom Nova Gorica, ki vsa ta leta ponuja zelo pestro izbiro dogodkov in veliko možnosti za prijetno druženje, bomo praznovali v ponedeljek, 6. februarja 2017, ko bomo v Kulturnem domu Nova Gorica gostili osrednjo občinsko slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy