Soočanja s sodobno vizualno umetnostjo

Z željo, da bi sodobno umetnost približali čim širšemu krogu obiskovalcev, v Mestni galeriji Nova Gorica poleg bogatega razstavnega programa ter razvejanega pedagoškega programa z ustvarjalnicami za otroke in javnimi vodstvi po razstavah pripravljamo različna strokovna predavanja na temo sodobnih umetniških praks in predstavitve aktualnih umetniških projektov v okviru Soočanj s sodobno vizualno umetnostjo.

Uvodno predavanje bo v oktobru pripravil umetnostni zgodovinar in likovni kritik Brane Kovič. Soočanja, ki se bodo zvrstila januarja, februarja in marca 2019, pa nastajajo kot stalno sodelovanje med SCCA Ljubljana in Mestno galerijo Nova Gorica. Sodelavci SCCA, umetnostni zgodovinarji, kuratorji in kritiki bodo predstavili izbrana poglavja, teme, kuratorske strategije in problematike, ki jih danes odpira sodobna umetnost.

Vsi ti dogodki povezujejo različne generacije in izobraževalne institucije, s čimer si prizadevamo, da bi bila naša galerija prostor iskanja, odkrivanja in sprejemanja različnih pristopov v sodobni vizualni umetnosti.

Arhiv Soočanj:

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy