MESTNA GALERIJA NOVA GORICA

V Mestni galeriji Nova Gorica, enem izmed osrednjih razstavišč za sodobno vizualno umetnost na Primorskem, ki predstavlja opuse pretežno mlajše in srednje generacije likovnih umetnikov, se lahko v 21. sezoni seznanjate z najnovejšo produkcijo izbranih slovenskih umetnikov in tujih umetnikov predvsem mlajše in srednje generacije ter spoznavate aktualne teme na področju vizualne umetnosti. Med razstavami velja izpostaviti dve kuratorski razstavi. Prvo, mednarodno, ki bo predstavila likovno ustvarjalnost petih umetnic, podpisuje Brane Kovič, drugo, ki bo slikarstvo vzporejala s poezijo, pa Andrej Medved.

Doslej je že vrsta umetnikov prav v naši galeriji uspela realizirati svoje zamisli, izvirne projekte in vizualno atraktivne postavitve, saj jim neobičajna krožna zasnova galerijskega prostora predstavlja poseben ustvarjalni izziv in omogoča zelo intimno izkušnjo z umetninami.

S svojo umetniško zbirko ter s programom, ki ga skušamo naravnati čim bolj sodobno in multimedijsko, tako pomembno sooblikujemo dogajanje v slovenskem prostoru.

Z bogatim razstavnim in pedagoškim programom, likovno šolo, predavanji ter različnimi spremljevalnimi dogodki, ki povezujejo različne generacije in izobraževalne institucije, si prizadevamo, da je naša galerija prostor iskanja, odkrivanja in sprejemanja različnih pristopov v sodobni vizualni umetnosti. Vabljeni v ta očarljivi likovni svet, ki vsebuje veliko znanega in pušča čar neodkritega.


Napovedujemo

Aleksij Kobal: Podtaknjenci

Aleksij Kobal: Podtaknjenci
slike

12. 4.–10. 5. 2019Razstavna sezona 2018/2019

Soočanja s sodobno vizualno umetnostjo

Otroške likovne ustvarjalnice

Likovna šola za odrasle in otroke


Urnik


V času razstav je galerija odprta od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure in od 15. do 19. ure,
ob sobotah od 9. do 12. ure.
Ob nedeljah in praznikih zaprto.

Info

T: 05 33 540 15
E: 
mestnagalerija(at)kulturnidom-ng.si

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy