RUSKI FILMSKI TRIS

ruski f tris 1

Ruska kinematografija slovi kot ena največjih in najbolj vznemirljivih, zato smo za septembrski filmski uvod pripravili tris petkovih večerov, ki bodo v znamenju ruskega filma. Ruski filmski tris pripravljamo v sodelovanju z Ruskim centrom znanosti in kulture iz Ljubljane in Društvom kulturnih iniciativ na Primorskem.

 • Petek, 6. september 2019, ob 20.15
  Sobibor
  Režija: Konstantin Khabenskiy (Rusija, 2018)

Film, ki je bil nominiran za tujejezičnega oskarja za leto 2018, temelji na resničnih dogodkih in pripoveduje o neverjetni, vendar uspešni vstaji taboriščnikov v nacističnem taborišču smrti Sobibor na Poljskem oktobra leta 1943. To je bil edini uspešni upor v nacističnih taboriščih smrti.

 • Petek, 13. september 2019, ob 20.15
  Rock
  Režija: Ivan Šahnazarov (Rusija, 2017)

Je rock glasbena zvrst ali zla usoda? Junake filma, ki se z glasbo odpravijo osvajat Moskvo, na poti spremljajo številne dogodivščine, potovanje pa se razvije v eno od najbolj razburljivih in nepozabnih dogodivščin v življenju mladih glasbenikov z obrobja.

 • Petek, 20. september 2019, ob 20.15
  Bolšoj
  Režija: Valery Todorovski (Rusija, 2017)

Zgodba o vzponu Julije Olšanske, mladega dekleta s podeželja, na oder gledališča Bolšoj se začne v podeželskem rudarskem mestecu. Njen talent je opazil nekdanji perspektivni baletnik. Naporni treningi jo pripeljejo do sprejemnih izpitov na prestižni baletni šoli, čemur sledijo prvi uspehi in novo življenje, polno vzponov in padcev. Ji bo uspelo doseči baletni Olimp?

Filmi so podnaslovljeni v slovenskem jeziku in so na ogled po znižani ceni 3 €. Dijaki, študentje, upokojenci in brezposelni si filme ob predložitvi dokazila lahko ogledajo brezplačno.

Prisrčno vabljeni!

RuskiCenterLogo mossfilm si.rbth.com 1
 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy