EVROPSKI ART KINO DAN

V nedeljo, 8. novembra 2020, se bo v evropskih kinematografih že petič odvil Evropski art kino dan. Na ta dan bodo kinematografi širom po Evropi s projekcijami in dogodki slavili raznolikost evropskega filma. Akciji se drugič pridružuje tudi Kulturni dom Nova Gorica. Projekt je nastal na pobudo združenja CICAE, mednarodne art kino mreže, ki združuje kina, festivale, filmske distributerje in druge organizacije, ter mednarodne mreže kinematografov Europa Cinemas, katere člani smo.

Kulturni dom Nova Gorica bo na ta dan pripravil program s posebno ponudbo tako za otroke kot za odrasle, ki si bodo izbrane filme lahko ogledali po znižani ceni.

Program:

Ob 10.00: Drobižki 2, r. Hélène Giraud, Thomas Szabo (Francija, Kitajska, 2018, brez dialogov) 5+
Animirana komična pustolovščina
Kombinacija igranega in animiranega filma, v kateri res male živali – žuželke, no, drobižki – ne govorijo ne angleško ne slovensko, ampak uživajo v tem, da so živali, ki jih ljudje le motijo.

Ob 17.30: Ne pozabi dihati, r. Martin Turk (Slovenija, 2019) 13+
Družinski mladinski film
Ne pozabi dihati je intimna drama o odraščanju, prvih ljubeznih, ljubosumju in močnih čustvih, ki človeka prevevajo v tem obdobju.

Ob 20.15: Obtožujem!, r. Roman Polanski (Francija, Italija, 2019)
Zgodovinska drama/kriminalka
Roman Polanski pripoveduje zgodbo o aferi Dreyfus, političnem škandalu, ki je na koncu 19. stoletja razklal Francijo in pretresel ves svet. V njem so se prepletali sodne napake, kršitve človekovih pravic in antisemitizem.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy