2015

SLOVENSKA MUSKA OD A DO Ž

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

slomuzika_2015

foto Miro Majcen

SLOVENSKA MUSKA ODHAJA – PRIHAJA SLOVENSKA LITERATURA!


Predstava »Slovenska muska od A do Ž«, ki so jo Lado Bizovičar, Gašper Konec in Miha Debevec odigrali več kot 220-krat in je nasmejala skoraj 100.000 gledalcev, se poslavlja. V maju se tako fantje odpravljajo na poslovilno turnejo po vsej Sloveniji, junija pa pripravljajo veliki finale, katerega datum in lokacija sta zaenkrat še shranjena pod šifro »strogo zaupno«.

A predah bo zelo kratek ... Že jeseni namreč prihaja nova predstava, v kateri se Lado Bizovičar loteva edine teme, na katero se spozna še manj kot na glasbo – književnosti!

Slovenci veljamo za literaren narod. Pa smo res? »Slovenska literatura od A do Ž« odgovarja na vsa bistvena vprašanja o slovenski literaturi. Kakšna je razlika med Novo revijo in revijo Nova? Ali je prečka Cirila Zlobca resnično v obliki knjige in ali zbrana dela Ivana Cankarja res gorijo dlje kot tista od Miška Kranjca?

Naj vas literarna tematika ne prestraši: skrb, da bi v predstavi lahko izvedeli kaj pretirano pametnega je odveč - o šesti umetnosti bo predaval Lado Bizovičar, ki knjige uporablja predvsem kot obtežilnik za neplačane položnice in občasni domači herbarij. Da bi pa zadevo ohranili na vsaj zmerno dostojni kulturni ravni, se mu bosta na odru pridružila akademsko izobražena (diplomi sta po naših ocenah videti kolikor-toliko verodostojni) igralca Jaša Jamnik in Jernej Čampelj. Tokrat bo režijsko taktirko držal Primož Ekart, pod tekst pa se bo podpisal odlični in duhoviti Jure Karas.

Prodaja vstopnic:
Blagajna Kulturnega doma Nova Gorica v času uradnih ur,
spletna prodaja Kulturnega doma Nova Gorica na Kupikarto.si,
www.spasteater.com, Petrol, Pošta Slovenije in ostala Eventimova prodajna mesta.

Cena vstopnice:
16 € (nakup do 10.5.), po tem datumu cena vstopnice 18 €

Napovedujemo:

SLOVENSKA LITERATURA OD A DO Ž 

V Novi Gorici bo OTVORITVENA PREDSTAVA v oktobru oz. novembru.
Nakup vstopnic z letakom / vstopnico od Slovenske muske od A do Ž v maju prinaša 50% popust za nakup vstopnice Slovenska literatura od A do ž, ki bo v oktobru 2015.

Nakup teh vstopnic bo možen od 10.5. do 15.6., več na www.spasteater.com.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS