KOLEDAR DOGODKOV

STEFANO BOLLANI: PIANO SOLO

Verdijevo gledališče v Gorici (Italija)

Stefano Bollani 2015

.

STEFANO BOLLANI V GORICI ZA PROJEKT LAM! 
v podporo raziskovanju na področju invalidnosti otrok

Projekt je namenjen raziskovanju vloge, ki jo imajo igre pri razvoju otroka, in obenem osveščanju javnosti o pomenu vključevanja invalidnih otrok. Bollanijev koncert, ki bo edini v Furlaniji Julijski krajini do poletja, prirejata obe “duši” projekta LAM!, neprofitno društvo Associazione Incastri in podjetje Look at Me s.r.l. Pri pobudi sodelujejo še druge pomembne ustanove, kot je naprimer Pokrajina Gorica. Vsi sodelujoči partnerji želijo, da bi se jim uresničile sanje, da bi vsi otroci, tudi invalidni, imeli priložnost igrati se z igračami, ki so bile izdelane za spodbujanje njihovi rasti.

“Ime projekta izhaja iz dejstva, da nas že od malih nog učijo odvračati pogled od vsega, kar nam je tuje, tudi od invalidnosti. To paradigmo želimo spremeniti in zato rečemo: Glej me! Moje potrebe so tvoje! Pri tem odigrava odločilno vlogo igra, saj predstavlja priložnost za učenje in odpiranje navzven,” meni Anna Devecchi, predsednica društva Associazione Incastri in ustanoviteljica podjetja Look at Me.

Pomembne italijanske klinike, ki delujejo na področju otroške nevropsihiatrije, so podprle projekt in začele raziskovati vlogo, ki jo imajo igre oz. igrače  pri razvoju otrok, zlasti invalidov. Celoten izkupiček koncerta bo namenjen financiranju raziskav, ki jih izvajajo Smile Lab ustanove Irccss Stella Maris v Pisi, ustanova Irccss Mondino v Pavii in Oddelek za otroško nevropsihiatrijo bolnišnice Policlinico Gemelli vRimu.

Goriški koncert je priložnost za vse, ki se prepoznajo v vrednotah projekta LAM!, in ljubitelje kakovostne glasbe. Mednarodno priznani jazz pianist in šovmen, Stefano Bollani, bo popeljal gledalce skozi koncert, ki združuje tudi čustva in zabavne vsebine. Ne vprašajte ga, kaj bo zaigral na koncertu “Piano Solo”, kajti Stefano Bollani tega nikoli ne ve, dokler na nasloni svojih prstov na tipke in se poda na podoživljanje svojega jaza, spominov in čustev. “Piano Solo” je popotovanje v njegovo notranjo glasbo in čustva, ki obsegajo Brazilijo, glasbo iz 40. let preteklega stoletja in bis, kjer v stilu uigranega DJ-ja poveže 10 pesmi v en sam glasbeni vrtinec, kjer razstavlja in vsakič znova sestavlja pesmi s svojih albumov.

Koncert, ki ga prirejata društvo Associazione Incastri in podjetje Look at Me s.r.l. v sodelovanju s Pokrajino Gorica in projektom Go Labor,so finančno podprli Associazione Progetto Musica, Banca di Credito cooperativo di Lucinico, Farra e Capriva, Cooperativa sociale Itaca - FAB, Graphic Studio, Silverleaf, Pecar Piano Center. Dogodek so s svojim pokroviteljstvom podprle Konzulat za invalide Furlanije Julijske krajine, Občina Gorica in Občina Videm.

http://youtu.be/SI24in9aaqA?list=RDWrPKMytW9J4

Prodaja vstopnic: 

Vivaticket: http://www.vivaticket.it/index.php?nvpg[evento]&id_show=70446 
Blagajna Verdijevega gledališča: 0481 383602, Via Garibaldi  2/a

Kontakt:
info@lam-project.com
Telefon:+ 39342 0390259
www.lam-project.com

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS