KOLEDAR DOGODKOV

JAZZ PUNT BIG BAND

Bevkov trg

JPBB

Jazz Punt Big Band pod taktirko pozavnista Matije Mlakarja letos obeležuje že deseto leto umetniškega ustvarjanja, v tem času pa so člani sestava svojo ljubezen do glasbe razdajali na več kot stotih koncertih doma in v tujini. Slovenske barve so zastopali v Grčiji, Španiji in Nemčiji, zadnji večji uspeh pa so zabeležili novembra 2013, ko so na mednarodnem tekmovanju big band zasedb v Budimpešti osvojili zlato plaketo in dosegli najvišje število točk med nastopajočimi. Big band šteje triindvajset članov, ki poleg zimzelenih jazz standardov v svoj repertoar zelo radi vtihotapijo tudi moderne blues, funk, pop in latino ritme. Redno sodelujejo tudi z uveljavljenimi imeni slovenske zabavne glasbe; ob spremljavi Jazz Punt Big Banda so tako zapeli Anika Horvat, Nuša Derenda, Oto Pestner, Darja Švajger, Kristina Oberžan, Magnifico in drugi. Ime Jazz Punt Big Band so si izbrali zaradi dveh razlogov. Prvi je ljubezen do jazz glasbe, z drugim pa so želeli člani pokazati pripadnost svojemu kraju, ki je znan po velikem Tolminskem kmečkem uporu iz leta 1713.

Na koncertih se člani radi pošalijo s sloganom: »Za ta d'nar je to to!«, a kot pravijo, jih druži predvsem ljubezen do skupnega muziciranja in improviziranja. Njihovi inštrumenti niso nič drugega kot orodje za izražanje tistega, kar čutijo.

A TRIBUTE TO THE BEATLES

S projektom A tribute to The Beatles se želijo člani Jazz Punt Big Banda pokloniti sijajnemu sestavu glasbenikov iz Liverpoola, skupini The Beatles, ki velja za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Veličino Paula McCartneya, Johna Lennona, Georgea Harrisona in Ringa Starra so prepoznali tudi v džezovskih vodah, priredbe njihovih skladb pa so še danes železni repertoar slehernega jazz glasbenika. Spomnimo se samo izjemnih interpretacij dive Elle Fitzgerald ter kasneje Shirley Bassey, Tonyja Bennetta, Herbieja Hancocka in Michaela Bubleja. Svoj košček v ta mozaik želijo prispevati tudi tolminski bigbandovci; aranžerji Anže Vrabec, Goran Krmac in Vid Žgajner so skladbam Beatlov nadeli džezovska oblačila, za mikrofonom pa se bosta članom big banda pridružila dva mlada in perspektivna slovenska vokalista, Tanja Srednik in Blaž Vrbič. Na slavno rumeno podmornico so se člani Jazz Punt Big Banda že vkrcali, z veseljem pa bodo medse sprejeli tudi vas.

Hiti kot so Yesterday, Help, Hey Jude, Something, Can't Buy Me Love, Hello Goodbye, Let It Be, All You Need Is Love in druge znane uspešnice slavnih Beatlov vas bodo v bigbandovski preobleki popeljali v obdobje Beatlemanije in vam pričarali nepozaben večer. Vabljeni! 

http://youtu.be/Pg9ub_ymoOc

Vstop prost.
Več o celotnem programu festivala

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS