KOLEDAR DOGODKOV

ORKESTER SAKSOFONOV SOS s predskupino SOS JUNIOR

Bevkov trg

SOS 2015

.

Saksofonski orkester SOS je nastal na pobudo mojstra Roberta Buttusa, ki je tudi snovalec nove znamke saksofonov – Sequoia. Po večletnem uspešnem sodelovanju s saksofonistom Levom Pupisom, ki pri projektu Sequoia sodeluje kot strokovni svetovalec na področju razvoja glasbil, sta želela uveljaviti znamko Sequoia tudi na koncertnih odrih. Tako je nastal saksofonski orkester SOS, njegove članice in člani pa so uveljavljeni saksofonisti iz Hrvaške in Slovenije. V svojih okoljih in tudi širše so člani orkestra že uveljavljeni pedagogi, aktivni in uspešni pa so tudi kot solisti, aranžerji, skladatelji, jazzovski in komorni glasbeniki.

Saksofonski orkester SOS želi publiki posredovati odlično glasbo, pa naj gre za transkripcije mojstrovin klasične glasbe, originalna in nova dela ali pa za jazzovske standarde in zvok big bandov. Ena glavnih posebnosti orkestra je zagotovo dejstvo, da nima dirigenta, glasbeniki pa so prepričani, da je ravno to njihova prednost, saj kljub svoji številčnosti uspejo zadržati idejo komornega muziciranja in skupnega cilja – razvajati svojo publiko.

Orkester svoje muziciranje pogosto deli tudi z uveljavljenimi solisti, saj se glasbeniki zavedajo pomembnosti sodelovanja in združevanja glasbenih izkušenj in energij, ki edine omogočajo projekcijo edinstvene glasbene izkušnje. Do sedaj so kot solisti z SOS orkestrom nastopili mednarodno uveljavljeni solisti: Tymur Melnyk – violina, Marco Pierobon – trobenta, Ljubiša Jovanović – flavta, Ognjen Popović – klarinet, Oto Vrhovnik – saksofon, Matej Grahek – flavta, Jože Kotar – klarinet in drugi.

Od svojega prvega koncerta v letu 2011 je orkester SOS že nastopil na domačih in tujih glasbenih odrih, kot so: Mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici, Saxophone power v Radencih, glasbeni abonma Amabile v Kopru, Festival Veris v Logatcu, “Varaždin pod zvijezdama”, Mednarodno tekmovanje Davorin Jenko v Beogradu, Kristalni abonma v Škofji Loki, Svirel 2013, PAC-ev festival v Murski Soboti  …

Pridružili se jim bodo še tolkalci iz Tolkalne skupine GŠ Velenje- Rhythm Factory:
Anika Kolar
Domen Šlogar
Gašper Obšteter
Erik Kranjc
Davor Plamberger

Vstop prost.
Več o celotnem programu festivala

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS