KOLEDAR DOGODKOV

Ulični nastop: ORKESTER SOS JUNIOR

Bevkov trg

Sos junior

...


SOS-junior je organizirana skupina mladih saksofonistov in saksofonistk iz Slovenije, ki delujejo pod okriljem Kulturnega društva Sekvoja. Orkester deluje od leta 2012 in trenutno šteje 45 članov. Vodi ga Lev Pupis, solist in profesor saksofona na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, v strokovnem timu so še: Jovana Joka (Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), Betka Bizjak Kotnik (Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), Aleš Logar (Glasbena šola Velenje, Glasbena šola Celje) in Matjaž Škoberne (Glasbena šola Krško in Glasbena šola Sevnica). Osnovni cilj saksofonskega orkestra SOS-junior je vzgajati mlade v orkestrskem igranju in jim poleg glasbene šole, ki jo obiskujejo sicer, zagotoviti ustvarjalno okolje in jim dodatno osmisliti pomen ukvarjanja z glasbo. Eden izmed ciljev je tudi pravočasno odkrivanje izjemnih glasbenih talentov in jih pravilno in strokovno usmerjati na njihovi glasbeni poti. Poleg pedagoških ciljev in družabnosti želijo v KD Sekvoja mladim omogočiti tudi pridobivanje izkušenj na umetniškem področju, zato z orkestrom SOSjunior tudi pogosto nastopajo doma in v tujini. Želijo si namreč, da mladi glasbeniki oder doživijo kot pozitivno in za njihovo glasbeno izražanje vzpodbudno okolje. Za svoje vaje orkester izbira različne lokacije širom po Sloveniji in tako imajo otroci in tudi starši priložnost za spoznavanje naše lepe domovine.

V šolskem letu 2014/15 so izpeljali prvi večji projekt. Koncertna turneja »SOSjunior200« se je začela 19. oktobra s koncertom v Kopru in zaključila s koncertno-turističnim potepanjem po Bosni. Na svoji poti je orkester izvedel 8 koncertov v naslednjih krajih: Koper, Bled, Ajdovščina, Vuzenica, Krško, Sarajevo, Bihać in Samobor. V sezoni 15/16 je orkester nastopil kot gost festivala »2.Saxperience 2015« v Beogradu, kjer so mladi glasbeniki koncertirali septembra, v oktobru je orkester nastopil na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer je nastopil na 1.festivalu »Sax Herbst an der MDW 2015«.

Orkester izvaja partiture klasične, jazz in pop glasbe, pogosto z orkestrom nastopajo tudi solisti na saksofonu in ostalih inštrumentih. V pouličnem nastopu bodo razgibali novogoriški osrednji trg, nastopili pa bodo tudi na razglasitvi finalistov 8. mednarodnega tekmovanja saksfonistov v Novi Gorici, ki bo v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, istega dne ob 19.00

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS