2015

TED 2, r. Seth MacFarlane (ZDA, 2015, 115 min.)

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

TED 2 (ZDA, 2015)

Ted 2 (Ted 2, ZDA, 2015, 115 min.)

režija Seth MacFarlane
scenarij Seth MacFarlane, Alec Sulkin in Wellesley Wild
igrajo Liam Neeson, Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman, Seth MacFarlane, Patrick Warburton, Jessica Barth, Lexi Atkins, Nana Visitor
glasba Walter Murphy
montaža Jeff Freeman
distribucija Karantanija Cinemas

zgodba
Nenavadno prijateljstvo med Johnom in njegovim plišastim medvedkom Tedom, ki je zaradi Johnove iskrene otroške želje magično oživel, se nadaljuje. Ted se je skozi odraščanje navzel malodane vseh slabih človeških lastnosti, saj neskončno rad pije, kadi travo, preklinja in se druži s prostitutkami. Tudi tokrat ne bo manjkalo medvedjih potegavščin, saj bosta prijatelja bolj ali manj uspešno osvajala nove mejnike (ne)odraslosti in se podala v hudo napet boj na sodišču, kjer bo Ted moral dokazati, da je čisto prava oseba. Šele takrat si bosta namreč s soprogo Tami-Lynn lahko ustvarila družino.

O avtorju
Seth MacFarlane, rojen 1973 v Kentu v ameriški zvezni državi Connecticut, je najbolj znan kot avtor TV-serije Family Guy, za katero je dobil številne emmyje. Poleg tega kot soavtor, izvršni producent in glasovni igralec sodeluje pri serijah American Dad! in The Cleveland Show. Mojster animiranih serij in politično nekorektnega humorja je leta 2012 osvojil svet s svojim prvim igranim filmom, komedijo Ted.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS