2017

Novinarska konferenca: 21. Mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

SAX17zaFB

...

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO:

21. Mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici
3.-8. julij 2017

Torek, 27. junija 2017, ob 11. uri
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

...


Nova Gorica bo že 21. leto zapored zbirališče mladih nadobudnih saksofonistov iz Slovenije in tujine. Mednarodno srečanje, ki pridobiva vse večji ugled med glasbeniki in poznavalci tega instrumenta, bo v letu 2017 v znamenju festivala in poletne šole z uglednimi profesorji. Na šestih koncertih v središču mesta bomo lahko prisluhnili saksofonu v različnih kontekstih klasičnih skladb, jazza in raznovrstnih drugih sodobnih stilov, v katerih se razkrivajo vse njegove izrazne posebnosti.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, v torek, 27. junija 2017, ob 11. uri, v veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica kjer bomo predstavili podrobnosti
letošnjega festivalskega programa in poletne šole saksofona, ki bosta potekala med ponedeljkom, 3. in soboto, 8. junija 2017 na raznih lokacijah v Novi Gorici.

Na konferenci bodo poleg Pavle Jarc, direktorice Kulturnega doma Nova Gorica, prisotni tudi prof. Matjaž Drevenšek in Boštjan Simon, umetniški vodji srečanja, Sandi Vrabec, ravnatelj Glasbene šole Nova Gorica in Matej Arčon, župan Mestne občine Nove Gorica. 

Vabljeni!

Ob vabilu na novinarsko konferenco izkoriščamo priložnost, da opomnimo na Glasbeni aperitiv - promocijske predfestivalske dogodke, ki jih pod vodstvom Boštjana Simona prirejamo z mladimi goriškimi saksofonisti v tem tednu. Danes bodo zvoki saksofona zazveneli na Bevkovem trgu, ob 19. uri, v petek pa v borovem gozdičku, ob 17. in na terasi kavarne Caffe Bordo (Trg Evrope), ob 21. uri.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy