2018

Potohodci: pogovor s Simono Semenič

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Simona Semenic 600x400

* * *

Vrača se cikel Potohodcev, serija pogovornih srečanj, kjer pod žaromete vabimo raznovrstne zanimive osebnosti, ki ubirajo samosvoje življenjske poti ter tako opogumljajo in navdihujejo naš vsakdanjik.

V sredo, 14. marca 2018, ob 19. uri vabimo v Malo dvorano Kulturnega doma Nova Gorica na pogovorno srečanje s Simono Semenič, letošnjo kontroverzno nagrajenko Prešernovega sklada za dramsko in celostno gledališko delo, ki spada med najbolj plodne in uspešne slovenske dramatike.

Pogovor bo vodila Vesna Humar, novinarka Primorskih novic, ki bo s Simono 'prehodila' pot njenega ustvarjanja od rosnih začetkov v domači Ajdovščini, študijskih let in prvih uprizoritev, družbenega angažmaja in provokativnih performansov, pa vse do njenega intimnega in eksistencialnega stališča do kulture in kulturne politike v naši državi. Beseda bo tekla tudi o Semeničevi zadnji knjigi Tri drame.

Pogovorni večer, ki ga organiziramo v sodelovanju z Založbo Beletrina, bo z dvema glasbenima intervencijama počastila tudi Sabina Vostner, pesnica in kantavtorica ruskih korenin, ki zadnjih nekaj let živi in ustvarja v Solkanu.

Na večer dogodka bo v avli tudi stojnica Založbe Beletrina, kjer bo na prodaj knjiga Simone Semenič z naslovom Tri drame.

Vstopnina: 3 €

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy