2018

Slovensko-dalmatinski večer

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

27.1. tanja 600x400

- - - 

KONCERT SLOVENSKO - DALMATINSKI VEČER

Nastopajo:
citrarka Tanja Zajc Zupan, Klapa Volosko s Hrvaške in pevka Teja Saksida


Voditeljica večera:
Ana Zupan

- - - 

Citre so lep milozvočen slovenski instrument, privlačen in skrivnosten in ljudje mu vedno znova radi prisluhnejo. V Sloveniji so zelo priljubljene tudi dalmatinske pesmi, zato se zdi ta večer popolna kombinacija glasbene lepote. Nastopili bodo citrarka Tanja Zajc Zupan, Klapa VOLOSKO s Hrvaške in pevka Teja Saksida. Večer bo povezovala Tanjina hči Ana Zupan.

27.1. klapa 600x400

Nastopajoči obljubljajo čisto poseben večer, kjer se bodo mili zvoki citer zlili z dalmatinskim melosom, višek koncerta pa bo preplet citer ter izvrstnega petja in točka, ko Tanja in Ana poslušalce popeljeta v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni – Ana interpretira odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko.

27.1. teja saksida 600x400

Izvajalci bodo zaigrali in zapeli slovenske ljudske in narodno zabavne pesmi, slovenske popevke in evergreene, kot so npr. venček narodnih, Avsenikov venček, Morska pravljica, Prinesi mi rože, Moj dom, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago, etc. Manjkale pa sevede ne bodo niti dalmatinske pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina, in drugi: Da te mogu pismom zvati, Vila moja si ti, Oči boje lavande, Ne dirajte mi ravnicu, Cesarica, Oprosti, Gardelin, Moja poslednja i prva ljubavi …

Koncerti drugod po Sloveniji so bili odlično sprejeti, obiskovalci pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe.

- - -

Organizator: 
TTZ d.o.o., Radomlje

Cena vstopnic:
15 € predprodaja, 17 € na dan koncerta  

Prodaja vstopnic:
Kulturni dom Nova Gorica, TIC Nova Gorica, Turistična agencija TuinTam, Explora d.o.o., Turistična agencija Gea Šempeter, HIT Tours d.o.o.

Informacije:
041 250 480

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy