2018

Osrednja slovesnost Mestne občine Nova Gorica ob slovenskem kulturnem prazniku

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

01 MONG leto ustvarjalnosti 2018 logo 600x400

- - - 

Osrednja slovesnost Mestne občine Nova Gorica
ob slovenskem kulturnem prazniku

- - - 

V Mestni občini Nova Gorica bodo slovenski kulturni praznik počastili s slovesnostjo v ponedeljek, 5. februarja 2018, ob 20. uri v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica. Ker letošnje leto posvečajo ustvarjalnosti mladih, so snovanje in izvedbo osrednje slovesnosti zaupali mladim ustvarjalcem goriškega prostora.

Na odru se bodo prepletali glasba, film, ples in poezija. Za scenarij in režijo skrbi videastka Valérie Wolf Gang, ki je zaključila magistrski študij medijskih umetnosti in praks na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici in je aktivno vključena v različna področja sodobne umetnosti in produkcije, video in filmske projekte, mednarodne razstavne selekcije in umetniške rezidence. Nad likovno podobo bdi Nina Bric, pisana in provokativna slikarka, ilustratorka, striparka in vsestranska ustvarjalka.

V mladostno razigranost in ustvarjalno svobodo mladih nas bo s slavnostno besedo popeljala Ana Zavrtanik Ugrin, podžupanja Mestne občine Nova Gorica. Kulturni program bodo sooblikovali plesalci MN Dance Company, pa besede in glasba dijakov Gimnazije Nova Gorica, Singgirl in Dekliškega zbora Zarja, vsi stari med 16 in 22 let.

- - - 

Organizator:
Mestna občina Nova Gorica

Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy