KOLEDAR DOGODKOV

MATEVŽ LENARČIČ: PREKO MODREGA PLANETA

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Matevz Lenarcic

.


PotohodciZ novo sezono začenjamo serijo pogovornih srečanj, v katerih bodo o svojih doživetjih spregovorili popotniki, publicisti, raziskovalci tujih kultur, ekstremni športniki, inovativni podjetniki, raznovrstne zanimive osebnosti, ki ubirajo samosvoje življenjske poti ter tako opogumljajo in navdihujejo naš vsakdanjik. Projekcije fotografij in filmov bodo spremljali pogovori z avtorji, uredniki, režiserji in njihovimi gosti. 

Na prvem večeru bo gost Matevž Lenarčič, slovenski pilot, alpinist, fotograf in avanturist, ki je z ultralahkim letalom dvakrat obletel svet. Leta 2005 je preletel države vzhodne Afrike, med letoma 2006 in 2009 pa je večkrat preletel Alpe in izdal fotomonografijo z aerofotografijami celotne alpske verige Alpe, kot jih vidijo ptice. Leta 2012 je med 8. januarjem in 19. aprilom z ultralahkim letalom Pipistrel Virus SW drugič obletel svet. Na tej poti, zasnovani kot projekt GreenLight WorldFlight (GLWF), je 29. marca preletel tudi goro Everest. 18. junija 2013 je bil na izboru Flightglobal Achievement Awards v Parizu izglasovan kot najboljši letalec leta 2013 in premagal celo medijsko zvezdo Felixa Baumgartnerja, ki je v istem ocenjevalnem obdobju postavil svetovni padalski rekord.

Preko modrega planeta je zgodba o poletu z ultralahkim letalom okrog sveta in preko severnega tečaja med letoma 2012 in 2013, pripoved o preletih vseh oceanov, Antarktike in Everesta ter meritvah onesnaženosti ozračja s črnim ogljikom. Majhno, lahko in zeleno kot nasprotje sedanjemu načinu življenja.

OB PREDAVANJU SE BOSTA PO ZNIŽANI CENI PRODAJALI LENARČIČEVI KNJIGI:    
Alpe kot jih vidijo ptice   www.panalp.net    (Redna cena: 49.90 €)
Preko modrega planeta  www.overblueplanet.com    (Redna cena: 39 €) 
ZNIŽANA CENA: 30 evrov

 
ŽELITE Z LENARČIČEM BREZPLAČNO POLETETI NA PANORAMSKI IZLET?

Med obiskovalci bomo na predavanju izžrebali srečnico oz. srečneža, ki bo na sedežu za Matevžem Lenarčičem lahko izkusil lepoto in vznemirljivost poleta z ultralahkim letalom.
Vstopnice so že v prodaji!

Vstopnina: 5 €

_________________________________________________________

Oglejte si prejnovljeno stran Lenarčičevega podjetja
AEROVIZIJA: http://www.aerovizija.com/

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy