2019

Nadježda Budnickaja, violina, Sanja Repše, violončelo in Miha Štokelj, klavir

Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici

francisek 600 400 2019

F3 NadjaB1 cb 600x400     F3 Sanja Repse 600x400 cb     F3 Miha Stokelj 600x400 cb

Nadježda Budnickaja, violina
Sanja Repše, violončelo
Miha Štokelj, klavir

* * *

Nadježda Budnickaja, violinistka, je diplomirala leta 2004 v razredu prof. Aleksandra Meljnikova, podiplomski študij je pa zaključila 2007. V času študija se je večkrat udeležila mojstrskih tečajev in festivalov doma in v tujini ter je laureat mendarodnega tekmovanja. Trenutno je zaposlena v orkestru Bolšoj teatra v Moskvi, je pa tudi solistka Ansambla violinistov Bolšoj teatra.

* * *

Sanja Repše je leta 2004 diplomirala na Državnem konservatoriju P. I. Čajkovski v Moskvi pri prof. Igorju Gavrišu. Med študijem se je udeležila dveh državnih tekmovanj, obakrat prejela prvo nagrado v kategoriji violončelo in dve leti kasneje v disciplini komorne skupine z godali v zasedbi “Slovenskega klavirskega tria”. Podiplomski študij je nadaljevala pri prof. Cirilu Škerjancu (AG Ljubljana), prof. Jean Barthu (Ecole normale de Musique v Parizu) in prof. Nataliji Gutman (Scuola di Musica di Fiesole). Bila je štipendistka Mestne občine Ljubljana ter Ministrstva RS za kulturo. Koncertira doma in v tujini (Rusija, Nemčija, Španija, Belgija, Portugalska, Francija, Hrvaška, Italija) na solističnih recitalih, s simfoničnimi orkestri ter v komornih zasedbah. Kot solistka z orkestrom in v komorni skupini je igrala v nekaj znamenitih dvoranah: Balšoj zal v Moskvi, Konzerthaus v Berlinu, Veliki avditorij Gulbenkian v Lizboni, Palais des Beaux-Arts v Bruslju… V duu in drugih komornih sestavih sodeluje s pianisti iz različnih evropskih držav. Poleg koncertiranja se aktivno posveča predajanju znanja mlajšim generacijam. Zaposlena je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, poučuje pa tudi na Glasbenem ateljeju Tartini. Je soavtorica učbenika Prvi koraki za začetnike na violončelu in avtorica Štirih koncertinov za violončelo in klavir za učence nižjih razredov glasbene šole. S svojimi starejšimi učenci in dijaki sestavlja ansambel violončel, za katerega večino priredb, ki so žanrsko raznolike, napiše sama.

* * *

Miha Štokelj je maturiral leta 2000 na gimnaziji v Novi Gorici in zaključil deseti razred klavirja v tamkajšnji glasbeni šoli, kjer je bil šest let učenec profesorja Sijavuša Gadžijeva, priznanega klavirskega pedagoga iz Moskve. Študij klavirja je nadaljeval na Državnem konservatoriju P. I. Čajkovskega v Moskvi, pri profesorjih Vladimirju Viardoju, Dmitriju Saharovu in Mihaelu Lidskemu. Leta 2005 je diplomiral in si pridobil naziv artist komorne zasedbe, korepetitor, profesor in koncertni pianist. Nastopal je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Rusiji in Italiji, in se udeležil več mednarodnih mojstrskih tečajev priznanih klavirskih pedagogov. Od leta 2007 poučuje klavir na glasbeni šoli Nova Gorica.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy