2018

RATKO ZJAČA – STEFANO BEDETTI NOCTURNAL BAND

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

25.10. Ratko Zjaca bend 1 600X400

. . . 

RATKO ZJAČA – STEFANO BEDETTI NOCTURNAL BAND
(Hrvaška, Italija)

Ratko Zjača, kitara
Stefano Bedetti, saksofon
Renato Chicco, orgle
Marco Frattini, bobni

. . . 

Zjača in Bedetti bosta v sklopu letošnjega festivala Oktober jazz predstavila nov album »Life on Earth«, ki sta ga posnela skupaj z večkratnim grammyjevim nagrajencem, bobnarjem Antoniom Sanchezom in velikim organistom Renatom Chiccom. Na albumu, ki je letos marca izšel pri nemški založbi IN+OUT Records, so združene njune najboljše izvirne kompozicije.

Lenny White je o slednjem zapisal: »Ob poslušanju tega albuma sem neznansko užival. Sodelovanje teh štirih glasbenikov je izvrstno in neverjetno dobro uigrano. Gre za glasbenike najvišjega kalibra.«

Sodelovanje štirih izjemnih glasbenikov tvori edinstvena kombinacija saksofona, kitare, Hammond orgel in bobnov. Njihovo ustvarjanje vodi v izjemne dosežke na področju zvoka in aranžmajev, začinjenih s posebnimi ritmičnimi rešitvami, teksturami in premori. Navdušenje, strast, intenzivnost in toplino glasbenikov  lahko venomer zaznavamo ob nastopih v živo, ki so čisto prava hedonistična in navdihujoča potovanja izvirnih kompozicij in jazzovskih standardov.

To je drugo sodelovanje velikanov Ratka Zjače in Stefana Bedettija. Za njun prvi skupni album “Don’t Try This Anywhere” sta prejela nagrado Orpheus Award 2016 (za najboljšo italijansko produkcijo na področju jazza v 2015).

Randy Brecker je v izjavi, ki jo je posvetil svojemu bratu, saksofonistu Michaelu Breckerju, rekel: »Moj brat Michael je venomer zasledoval izvirnost, zato je bila njegova glasba vedno nekaj drugačnega. On bi oboževal ta album, ki izžareva izvirnost in interakcijo na najvišji ravni. Ti veliki glasbeniki so dobri poslušalci…gre za izjemen trud…tudi sam sem izredno užival ob poslušanju albuma!«

. . .

Vstopnina: 15 €

http://youtu.be/eQV2KiqwGVw

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy