KOLEDAR DOGODKOV

VEČER SOLISTOV IN ANSAMBLA NOVA FILHARMONIJE

Dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici

NOVArt 2014

Kvintet NOVArt

Štirje pihalci in violončelistka so se v letu 2013 združili v želji, da bi odkrivali repertoar pihalnih komornih zasedb. Kvintet NOVArt je netipičen pihalni kvintet, saj se v njem namesto fagota pojavlja violončelo, ki z žametnim zvokom dopolnjuje basovsko linijo. Člani kvinteta sodijo med obetavne glasbenike Glasbenega društva NOVA, ki so aktivni člani NOVA filharmonije. Glasbenice so medse povabile tudi rogista iz Domžal. Nekateri člani zasedbe obiskujejo konservatorije, druge pa glasbena pot vodi na akademije. Mladost, radovednost, iskrivost in nadarjenost so odlike te najmlajše skupine Glasbenega društva NOVA.

Sebastijan Buda, rog
Trinajstletni rogist obiskuje razred profesorja Simona Perčiča na Podružnični glasbeni šoli Komen (Glasbena šola Sežana) in se izpopolnjuje pri profesorju Nilu Caracristiju (Državni konservatorij za glasbo J. Tomadini, Videm). Med letoma 2011 in 2014 je osvojil več prvih nagrad na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih (TEMSIG, dve zlati priznanji na tekmovanju Svirél, v 2013 je bil finalist Sviréla). V 2014 je postal zmagovalec mednarodnega tekmovanja Mladi glasbeniki - Treviso in tretje nagrajenec tekmovanja AudiMozart - Rovereto. Je član kvinteta TrobiNOVA, šolskega pihalnega in Komenskega orkestra.

Gregor Rogelja, trobenta
Petnajstletni trobentač je pri petih letih pričel z učenjem klavirja, pri sedmih pa še s trobento. Na Podružnični glasbeni šoli Komen ga poučuje profesor trobente Andrej Kobal. Muzicira v Pihalnem orkestru Komen, NOVA filharmoniji, kjer je v vlogi prve trobente. Z obema orkestroma nastopa tudi kot solist. Je član Grajskega kvinteta in kvinteta TrobiNOVA. Na državnem tekmovanju TEMSIG je leta 2011 osvojil srebrno, 2014 pa zlato priznanje (100 točk - državni prvak v kategoriji). Na mednarodnem tekmovanju Svirél je v 2011 osvojil srebrno, v 2013 pa še zlato priznanje.

Ingrid Tavčar, klavirska spremljava
Je profesorica klavirja in korepetitorka na Glasbeni šoli Sežana. Od ustanovitve je zborovodkinja mešanega pevskega zbora Cominum. Znanje na področju klavirske pedagogike, zborovodstva in vokalne tehnike izpopolnjuje na delavnicah in seminarjih. Je dobitnica priznanja občine Komen za delo na kulturnem področju in posebnega priznanja za korepetitorje na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije.

Program

Kvintet NOVArt 
Ferenc Farkas: Stari madžarski plesi iz 17. stoletja

Sebastijan Buda, rog 
Ingrid Tavčar, klavir​ 

W. A. Mozart: Koncert za rog in orkester št. 3 v Es-duru, K. 447

Gregor Rogelja, trobenta 
Ingrid Tavčar, klavir​
Georg Friedrich Händel: Arija z variacijami

Kvintet NOVArt 
Denes Agay: Iz zbirke Pet preprostih plesov  

Gregor Rogelja, trobenta 
Ingrid Tavčar, klavir​
A. Goedicke: Koncertna etuda, op. 49

Sebastijan Buda, rog 
Ingrid Tavčar, klavir
Leonard Bernstein: Maria (Zgodba z zahodne strani / West Side Story)
​Gioacchino Rossini: Le Rendez-Vous De Chasse

Kvintet NOVArt
Jacob Gade / prir. Stig Jorgensen: Tango Jalousie 
Zequinha Abreu / prir. Sjoerd van der Veen: Tico Tico 

Vstop prost. Prostovoljni prispevki so namenjeni za stroške vzdrževanja Frančiškanskega samostana.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy