KOLEDAR DOGODKOV

Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV

Videmski grad, Videm , Italija

VIDEM grad

V videmskem gradu bo v sklopu čezmejne glasbene karavane, festivala ECHOS - Čezmejni odmevi 2014, nastopil novonastali mladi čezmejni duo: Valentina Danelon (violina) in Gregor Dešman (klavir).


Pianist Gregor Dešman (1988) se po uspešno zaključenem študiju na Akademiji za glasbo v Ljubljani izobražuje na specialističnem podiplomskem študiju na zagrebški glasbeni akademiji pri prof. Rubenu Dalibaltyanu. Pohvali se lahko s Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter številnimi drugimi mednarodnimi nagradami in priznanji.

Valentina Danelon je diplomirala z najboljšo oceno na Konservatoriju Steffani v Castelfrancu Venetu in pridobila diplomo iz glasbene pedagogike na Konservatoriju italijanske Švice. Opravila je več mojstrskih tečajev ter izpopolnjevanje iz violine na Milano Music Master School. Sodelovala je s priznanimi orkestri, med katere spadata tudi orkester Fundacije Veronske arene in La Fenice iz Benetk.

Duo bo predstavil skladbe O. Respighija, L.Van Beethovna, J. Matičiča in A. DvořÁka.Promoviranje čezmejnega teritorialnega razvoja, vrednotenje dostopa do kulture in kulturne produkcije, podpiranje mladih ter premoščanje fizičnih, političnih in mentalnih pregrad, to ostajajo cilji druge izvedbe čezmejnega glasbenega festivala ECHOS, v sklopu katerega bo izpeljanih 14 koncertov (6 v Sloveniji in 8 v Italiji) za spodbujanje novih oblik sodelovanja na kulturnem področju med Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo. Festival bo potekal na skrbno izbranih krajih s posebno arhitekturno, umetniško in kulturno dediščino, kjer bodo ob tej priložnosti organizirani tudi vodeni ogledi ter okušanje tradicionalnih lokalnih jedi in vina. Vse aktivnosti festivala - obisk koncertov, vodenih ogledov, degustacij in delavnic - so za obiskovalce brezplačni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy