KOLEDAR DOGODKOV

Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV

Grad Artegna, Artegna, Italija

ARTEGNA grad

V gradu mesta Artegna bo v sklopu čezmejne glasbene karavane, festivala ECHOS - Čezmejni odmevi 2014, nastopil čezmejni novonastali trio: Laura Pandolfo (harfa), Valentina Danelon (violina) in Karmen Štendler (kitara).


Harfistka Laura Pandolfo je zaključila specializacijo na Konservatoriju v Vidmu in pridobila višjo podiplomsko umetniško diplomo na Fakulteti za glasbo in ples Trinity Laban v Londonu. Leta 2013 je dobila mesto prve harfistke v britanskem Simfoničnem orkestru mladih glasbenikov. Posnela je zgoščenko s Skupino za sodobno glasbo Trinity Laban. Poučuje na Šoli mesta Fara in pri Društvu Lipizer v Gorici.

Valentina Danelon je diplomirala z najboljšo oceno na Konservatoriju "Steffani "v Castelfrancu Venetu in pridobila diplomo iz glasbene pedagogike na Konservatoriju italijanske Švice. Opravila je več mojstrskih tečajev ter izpopolnjevanje iz violine na Milano Music Master School. Sodelovala je s priznanimi orkestri, med katere spadata tudi orkester Fundacije Veronske arene in La Fenice iz Benetk.

Kitaristka Karmen Štendler (1991) je diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Andreju Grafenauerju, kjer trenutno končuje 2. letnik magistrskega študija. Je večkratna dobitnica zlatih plaket in nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani.

Glasbenice bodo predstavile skladbe G. Händla, L. Spohra, G. Caramiella, P. Hindemitha, E. W. Kuhna, Z. Cigliča, G. Rossinija, M. Tourniera, G. Donizettija in X. Montsalvatga.
Promoviranje čezmejnega teritorialnega razvoja, vrednotenje dostopa do kulture in kulturne produkcije, podpiranje mladih ter premoščanje fizičnih, političnih in mentalnih pregrad, to ostajajo cilji druge izvedbe čezmejnega glasbenega festivala ECHOS, v sklopu katerega bo izpeljanih 14 koncertov (6 v Sloveniji in 8 v Italiji) za spodbujanje novih oblik sodelovanja na kulturnem področju med Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo. Festival bo potekal na skrbno izbranih krajih s posebno arhitekturno, umetniško in kulturno dediščino, kjer bodo ob tej priložnosti organizirani tudi vodeni ogledi ter okušanje tradicionalnih lokalnih jedi in vina. Vse aktivnosti festivala - obisk koncertov, vodenih ogledov, degustacij in delavnic - so za obiskovalce brezplačni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy