KOLEDAR DOGODKOV

Festival ECHOS: Koncert mladih glasbenikov

Vila Gallici Deciani, Cassacco, Italia

CASSACCO villa deiciani

V Vili Gallici Deciani v kraju Cassacco bo v sklopu čezmejne glasbene karavane, festivala ECHOS - Čezmejni odmevi 2014, nastopil čezmejni novonastali trio: Alja Mandič (violončelo), Valentina Danelon (violina) in Antilena Nicolizas (klavir).


Violončelistka Alja Mandič (1989) je bila s samo 16 leti kot izjemno nadarjena sprejeta na Akademijo za glasbo v Zagrebu v razred priznanega prof. Valterja Dešpalja, dve leti kasneje pa kot ena najboljših študentk tudi na International Musik Academy Liechtenstein. Po magisteriju na zagrebški akademiji je specializacijo nadaljevala v Švici. V času študija je prejela številne pomembne nagrade.

Valentina Danelon je diplomirala z najboljšo oceno na Konservatoriju "Steffani "v Castelfrancu Venetu in pridobila diplomo iz glasbene pedagogike na Konservatoriju italijanske Švice. Opravila je več mojstrskih tečajev ter izpopolnjevanje iz violine na Milano Music Master School. Sodelovala je s priznanimi orkestri, med katere spadata tudi orkester Fundacije Veronske arene in La Fenice iz Benetk.

Pianistka Antilena Nicolizas je z odliko zaključila prvostopenjski diplomski študij na Konservatoriju Tartini v Trstu, drugostopenjskega pa na Konservatoriju Rota v Monopoliju. Svoje znanje je izpopolnjevala s priznanimi pianisti ter obiskovala Visoko šolo za glasbo in odrske umetnosti v Mannheimu. Poleg koncertiranja in sodelovanja z vrsto konservatorijev je bila tudi kustosinja festivalov Schumannov maraton in Rusija v klavirju.

Trio bo predstavil skladbe J. Matičiča , M. Andrija, N. Paleja, S. Prokofieva, D. Shostakovicha.Promoviranje čezmejnega teritorialnega razvoja, vrednotenje dostopa do kulture in kulturne produkcije, podpiranje mladih ter premoščanje fizičnih, političnih in mentalnih pregrad, to ostajajo cilji druge izvedbe čezmejnega glasbenega festivala ECHOS, v sklopu katerega bo izpeljanih 14 koncertov (6 v Sloveniji in 8 v Italiji) za spodbujanje novih oblik sodelovanja na kulturnem področju med Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo. Festival bo potekal na skrbno izbranih krajih s posebno arhitekturno, umetniško in kulturno dediščino, kjer bodo ob tej priložnosti organizirani tudi vodeni ogledi ter okušanje tradicionalnih lokalnih jedi in vina. Vse aktivnosti festivala - obisk koncertov, vodenih ogledov, degustacij in delavnic - so za obiskovalce brezplačni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy