KOLEDAR DOGODKOV

Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV

Klet Kmetijske zadruge gradu Rubia, Sv. Mihael, Italija

VRH SV.MIHAELA grad Rubbia

V kleteh Kmetijske zadruge gradu Rubia (Sv. Mihael na Krasu) bo v sklopu čezmejne glasbene karavane, festivala ECHOS - Čezmejni odmevi 2014, nastopil novonastali mladi čezmejni duo: Alja Mandič (violončelo) in Carmen Anastasio (klavir).


Violončelistka Alja Mandič (1989) je bila s samo 16 leti kot izjemno nadarjena sprejeta na Akademijo za glasbo v Zagrebu v razred priznanega prof. Valterja Dešpalja, dve leti kasneje pa kot ena najboljših študentk tudi na International Musik Academy Liechtenstein. Po magisteriju na zagrebški akademiji je specializacijo nadaljevala v Švici. V času študija je prejela številne pomembne nagrade.

Carmen Anastasio je z odliko diplomirala iz klavirja na Konservatoriju Tartini v Trstu. Obiskuje dvoletno specializacijo pri prof. Gonu in je učiteljica v glasbeni šoli Monteverdi v kraju Musile di Piave. Osvojila je vrsto prestižnih priznanj in si prislužila štipendijo na Festivalu Campus delle Arti 2013 v Tuscaniji. Vpisana je na tečaj usposabljanja iz klavirja na Akademiji svete Cecilije v Bergamu.

Dekleti bosta igrali skladbe D. Škerla, S. Prokofieva,G. F. Malipiera, A. Potenta in D. Shostakovicha.
Promoviranje čezmejnega teritorialnega razvoja, vrednotenje dostopa do kulture in kulturne produkcije, podpiranje mladih ter premoščanje fizičnih, političnih in mentalnih pregrad, to ostajajo cilji druge izvedbe čezmejnega glasbenega festivala ECHOS, v sklopu katerega bo izpeljanih 14 koncertov (6 v Sloveniji in 8 v Italiji) za spodbujanje novih oblik sodelovanja na kulturnem področju med Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo. Festival bo potekal na skrbno izbranih krajih s posebno arhitekturno, umetniško in kulturno dediščino, kjer bodo ob tej priložnosti organizirani tudi vodeni ogledi ter okušanje tradicionalnih lokalnih jedi in vina. Vse aktivnosti festivala - obisk koncertov, vodenih ogledov, degustacij in delavnic - so za obiskovalce brezplačni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy