2019

FIVE LADIES (PET DAM), mednarodna slikarska razstava

Pričetek:
Zaključek:

Mestna galerija Nova Gorica

FIVE LADIES / PET DAM

Razstavljajo: Sevda Chkoutova (Bolgarija/Avstrija), Inma Fierro (Španija), Alexandra Roussopoulos (Francija), Lučka Šparovec (Slovenija) in Morgan Tipping (Velika Britanja)

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave slikarskih del petih umetnic z naslovom Five Ladies, ki bo v petek, 11. januarja 2019, ob 19. uri. Avtorice in njihova dela bo predstavil likovni kritik in kurator Brane Kovič.

Mednarodna razstava Five Ladies želi predstaviti izbor slikarskih del petih umetnic iz različnih evropskih držav, ki vsaka na svoj način udejanjajo osebne poetike oziroma diskurzivne variacije slikarskega mišljenja v sodobnem času in prostoru. Svežina idej, poglobljena refleksija potencialov likovne govorice in njena analitična tematizacija nas soočajo z raznolikimi nagovori, ki nas pritegnejo s svojo estetsko dognanostjo, formalno inventivnostjo in širokim razponom pomenskih odtenkov. Razstavljena dela lahko sprejmemo tudi kot prepričljivo alternativo prevladujoči usmeritvi tistega segmenta sodobne umetnosti, ki gradi na dematerializaciji umetniškega predmeta in njegovi zamenjavi z efemernimi simulakri virtualne resničnosti.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy