Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
08.11.2022

PIXXELPOINT – 23. mednarodni festival sodobnih umetniških praks

Scroll

V četrtek slavnostno odpiramo 23. edicijo mednarodnega festivala sodobnih umetniških praks PIXXELPOINT, ki nosi naslov ZAUPANJE & TVEGANJE (TRUST & RISK). Letošnja festivalska edicija, pod katero se podpisuje kuratorica Nina Jeza, bo potekala med 10. in 26. novembrom 2022. Zaupanje in tveganje sta kot koncepta medsebojno izrazito povezana. Z zaupanjem gradimo medosebne in med-družbene odnose, vzpostavljamo ravnovesje med tistim, v kar verjamemo in tistim, kar nam je tuje, predvsem pa z zaupanjem vstopamo v civilizacijski diskurz, ki v resnici povezuje oba omenjena koncepta. Razsežnost ZAUPANJA & TVEGANJA bomo lahko raziskovali s pomočjo umetnosti v obliki performansov, inštalacij, javnih vodstev, predavanj, delavnic za otroke, mladino in odrasle ter glasbe. Poleg podrobnejšega programa objavljenega na spletu, festivalsko zgibanko v tiskani obliki lahko še pred uradno otvoritvijo dobite v avli Kulturnega doma Nova Gorica.

 

Pridružite se nam na četrtkovih pred-otvoritvah, ob 17.30 v Galeriji Agorè (Italija, Gorica – korzo Verdi, nasproti Trgovskega doma) in ob 19.00 v solkanski Galeriji Tir, ter otvoritvi osrednje razstave in uradne otvoritve festivala v Mestni galeriji Nova Gorica ob 20. uri. Pootvoritveno druženje se bo ob 21. uri preselilo v KC Mostovna.       

 

V  sklopu letošnje edicije ZAUPANJE & TVEGANJE vabimo tudi na delavnice za otroke, mladino in organizirane skupine, kjer bomo spoznavali osnove robotike in programiranja s pomočjo lego kock, dronov, svetlobe in svetlobnih instalacij ter »Camere Obscure« in Polaroida. Udeležba na nekaterih delavnicah je mogoča le s predhodno prijavo do zapolnitve razpoložljivih mest.

   

Informacije

 

Mateja Poljšak Furlan
kustosinja in vodja filmskih programov

T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

Tadej Hrovat
tehnična služba
Mestne galerije Nova Gorica

T: 05 335 40 17
E: mgng@siol.net

Skip to content