2018

MAMMA MIA! SPET ZAČENJA SE, r. Ol Parker (ZDA, Velika Britanija, 2018)

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

MAMMA MIA! SPET ZAČENJA SE

Mamma Mia! Spet začenja se (Mamma Mia! Here We Go Again, ZDA, Velika Britanija, 2018, 114 min.)

Vabljeni na ponovni ples z ABBO in na srečanje s tistimi, ki so pred desetimi leti navdušili milijone gledalcev po vsem svetu ter k spoznavanju novih obrazov, ki bodo skupaj z njimi krojili zgodbo drugega dela in nam razkrili, kako se je vse skupaj začelo.

Režija: Ol Parker
Scenarij: Ol Parker
Igrajo: Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Meryl Streep, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Julie Walters, Christine Baranski, Alexa Davies, Jeremy Irvine, Josh Dylan, Hugh Skinner, Cher
Distribucija: Karantanija Cinemas

Zgodba
Simpatična Sophie se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanjem, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev. Zgodba se torej vrača nekaj desetletij v preteklost in se prepleta s sedanjostjo.

Zanimivosti

  •     V drugem delu bomo slišali Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili, manjkale pa ne bodo niti nekatere pesmi, ki so krojile zgodbo prvega dela.
  •     Kot je že znano, so drugi del priljubljenega muzikla posneli na hrvaškem otoku Vis. Snemanje se je začelo lanskega avgusta, zaključilo pa decembra.
  •     Čeprav je Cher od svoje igralske kolegice Meryl Streep starejša le tri leta, bo v drugem delu zaigrala njeno mamo.
  •     Za upodobitev prijateljice Tanye v prvem delu filma so vlogo ponudili prav pevki Cher, ki pa jo je zavrnila. V drugem delu se bo tako pojavila v drugi vlogi.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy