2017

TRD OREH 2: ŠE TRŠI, ŠE BOLJ NORI, r. Callan Brunker (Kanada, ZDA, Severna Koreja, 2017, sinh., 86 min.) 5+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Nut Job 2

Trd oreh 2: Še trši, še bolj nori
(The Nut Job 2: Nutty by Nature, Kanada, ZDA, Severna Koreja, 2017, sinh., 86 min. ) 5+


Scenarij: Bob Barlen, Callan Brunker
Režija: Callan Brunker
Glasba: Heitor Pereira
Igrajo: Will Arnett, Katherine Heigl, Maya Rudolph, Jackie Chan, Isabela Moner, Peter Stormare, Bobby Cannavale, Kari Wahlgren, Tom Kenny, Gabriel Iglesias, Bobby Moynihan, Jeff Dunham, Sebastian Maniscalco, Robert Tinkler, Josh Robert Thompson
Glasovi: Aleksander Golja, Blaž Šef, Tina Ogrin
Distribucija: Blitz Film & Video Distribution

Zgodba
Veveriček Sandi, njegov prijatelj mops Rubens in njegov najboljši podganji prijatelj Frend živijo v nedavno zaprti trgovini oreščkov. Hrane je na pretek in življenje je prečudovito … dokler trgovine ne raznese v skrajno čudni eksploziji. Po neuspešnem iskanju hrane po mestu se Sandi vrne v Park svobode. Rdeča veverička Miša je presrečna, da živali spet živijo skupaj v parku. Toda na Sandijevo nesrečo in nesrečo vseh drugih živali ima župan s parkom povsem drugačne načrte. Kadar se zazre skozi okno svoje razkošne pisarne, ne vidi lepote parka, temveč dragoceno lastnino mesta, na kateri bi lahko s pozidavo zaslužili bajne denarce.
Nad park se začno valiti delovni stroji in Sandi se z živalmi odpravi v obrambo. Brezglavo se spustijo v boj, nagajajo delavcem in velikanskim strojem, tako da delo zaustavijo – vsaj začasno. Kajti medtem ko živali praznujejo zmago, ima župan že druge načrte. Skupina uslužbencev službe za nadzor nad živalmi, ki jih vodi zlobni Štefan, se zgrne nad park in uniči vse pred seboj. Živali jim niso kos, zato se urno umaknejo. Še huje: županova hči Tina ugrabi Mišo. Sandi in Frend se podata na nevarno pustolovščino po mestu, da jo rešita. Pri tem se soočita z nevarnim g. Čangom, žilavim mestnim miškom, ki obvlada smrtonosne veščine kung-fuja. 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy